Ad stemmens vej / Min baggrund

Min baggrund

Jeg har siden jeg var lille været optaget af at bruge min stemme. Råbe, synge, efterligne fugle, lave lyde, fortælle mv. Jeg har lært af mange forskellige sangere i Danmark og rundt omkring i verden og alle har deres helt egen måde at bruge deres stemme på. Det afhænger både af kultur og af det menneske man er.
 
 
SKUESPILLER I  "VINDENES BRO"
Siden 1989 har jeg været skuespiller i den internationale teatergruppe Vindenes Bro under ledelse af Iben Nagel Rasmussen. Hun introducerede mig til stemmearbejdet med resonatorerne, og flere andre måder at arbejde med stemmen på, der er nært knyttet til kroppen.
 
HYRDERÅB OG BALLADESANG
I Folkemusikcentret i Hogager, som jeg har været tilknyttet i 20 år, har jeg mødt traditionelle sangere og fortællere fra hele landet. De rejsende (danske sigøjnere), gårdsangere og balladesangere. Og ikke mindst har jeg arbejdet med hyrderåb. Jeg har lært at bruge stemmen på mange forskellige måder, og mærket hvad det gør ved kroppen og sindet. Et af kendetegnene for de traditionelle sangere og fortællere, jeg har arbejdet med er deres autensitet. Man kunne høre, at de mente det de sang eller fortalte. De sang og fortalte udfra deres naturlige sted i kroppen og kunne derfra udtrykke de følelser de ville. Fokus har altid været at synge den du er.
 
Kurser og undervisning
På mine kurser og i privatundervisning har jeg gennem årene oplevet, at mange mennesker ikke taler eller synger fra det sted i kroppen, hvor det er mest naturligt for dem. De har flyttet deres tale eller sang til et andet sted hen i kroppen. Det kan være pga. af tidligere oplevelser i livet eller en nuværende livssituation. Jeg har oplevet at når folk finder deres naturlige stemme får stemmen mere styrke og større fylde. De mærker glæden, styrken og autensiteten.
Tippe Molsted | Egevej 8, 4700 Næstved  | Tlf.: 26126480 | tippe@molsted.dk